VI SOM JOBBAR HÄR

Vi som har startat och äger Betty Pet är veterinär Julia Takahashi och djursjukskötare Lena Brunberg. Vi öppnade Betty Pet i Färjestaden 2013 och har sedan dess kontinuerligt byggt ut och byggt om för att anpassa lokalen efter våra behov. Vi vill driva en klinik med bra och personlig service och hög kvalitet på djursjukvård.

Julia Takahashi

Veterinär

Julia tog veterinärexamen 2008 vid Sveriges Lantbruksuniversitet och flyttade samma år från Stockholm till Öland. Hon har sedan dess jobbat uteslutande med hund och katt, tidigare på djursjukhus fram till starten av Betty Pet 2014. Julia jobbar med både kirurgi och medicinska utredningar.

Nästan all ledig tid går åt till djur och odlingar på hemmaplan i Köpingsvik. För närvarande har Julia tre Jack Russells, några Dexterkor med kalvar, en jerseystut, en flock Faverolle-höns, några gäss och ett antal honungsbin.

Lena

Lena Brunberg

LEG DJURSJUKSKÖTARE

Lena är legitimerad djursjukskötare och har lång erfarenhet från djursjukvården, både från stora djursjukhus och mindre klinker. Hon är rutinerad på narkos och tandvård men brinner även för den förebyggande djurhälsovården som ger våra fyrbenta vänner livskvalitet och förutsättningar för ett långt och friskt liv.

Lena bor på Öland och trivs nära naturen. Djuren i det egna hemmet är två påhittiga Devon Rex-katter, en snabb whippet och en mopsig mops. När hon inte är på kliniken syns hon promenera, jogga, yoga, träna hund, äta glass, umgås med familjen, pyssla i trädgården eller sitta i hammocken under korkeken och lukta på blommorna.

Linnea

Linnea

DJURVÅRDARE NIVÅ 3

Linnéa är Djurvårdare nivå 3 samt certifierad fysioterapeut för hund. Hon har mer än 10 års erfarenhet från djursjukhus och kommer närmast från Kalmar Djurklinik där hon arbetat mycket med rehabilitering.

Linnéa bor i Kalmar tillsammans med sin familj bestående av sambo och katterna Rasmus, Rufus, Stig och Åke. Hon har tidigare varit mycket aktiv inom ridsport och trivs bäst med att vara i naturen på landet och umgås med familj och vänner. Började hos oss på Betty Pet 2021.

Lena Holman

LEG DJURSJUKSKÖTARE

Lena H är legitimerad djursjukskötare sedan 2006 och har arbetat på både större djursjukhus och mindre kliniker. Hon kommer närmast från Kalmar Djurklinik där hon till största delen arbetat på polikliniken samt med magnetkameraundersökningar. Hon har även lång erfarenhet från vårdavdelningen.

Lena bor i Läckeby utanför Kalmar med en dotter, jaktlabradoren Nicke samt katterna Pelle och Rufus. Hästar och ridning tar upp en stor del av fritiden men hon tillbringar gärna tid med att promenera längs havet eller i svampskogen tillsammans med vänner och familj.

Linda

Linda Lindqvist

veterinär

Linda tog veterinärexamen från SLU Uppsala 2003 och har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Hon kommer närmast från Läckeby djursjukhus där hon arbetat i 14 år på vårdavdelningen, akutmottagningen och polikliniken. Linda har särskilt intresse för internmedicin och endokrinologi.

Ledig tid ägnar hon gärna åt trädgårdsarbete och långpromenader med den egna dvärgschnauzern Musse.

Stine

Stine Hoelgaard

VETERINÄR

Stine tog veterinärexamen från KU Lite i Dk i 2004 och har sedan dess jobbat längst upp i norr och längst ner i söder på både mindre kliniker och stora djursjukhus. Stine innehar specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar och jobbar främst med bilddiagnostik. Hon har även ett glödande intresse för vårdhygien och antibiotikafrågor.

Familjen består av make, 3 barn, hund, katt, höns, kaniner samt 3 fina höglandsboskap. Stine trivs bäst i naturen – gärna runt en eld där kaffet kokar, oavsett årstid. Stine besöker oss några gånger per år och hjälper oss framför allt med de mest avancerade ultraljudsundersökningarna.